Hoppa till innehållet

januari 3, 2013

1

Payair nu till Windows Phone

by Hussein

payair

Det är en självklarhet att vi trampar längre in i mobila betalningar, allt för att göra det enklare för folket. Kontanter används allt mindre utan många betalar hellre direkt via sin bank, som nu också går att ansluta till telefonen.

payair 1payair 2

Payair är en svenskutvecklad app, som gör det möjligt att du som användare betalar med mobilen.
Det är inte så komplicerat som man kanske tror, utan det går att rigga med ett par steg. Med Payair så skapar du ett konto och kopplar till ditt bankkonto, sedan kan du betala i butiker som stödjer Payair – betalningar. Än så länge är det ett fåtal svenska butiker, som använder sig utav Payair. Elektronikkedjor som Siba och Webhallen, men även lokaltrafik som Åkersbergs Trafik.

mobila betalningar

Det räcker med att du scannar en QR – kod med hjälp utav QR – skannern som finns inbyggd i appen, därefter anger du din PIN – kod och bekräftar ditt köp. Payair fungerar på både Windows Phone 8 och Windows Phone 7.5. Samt att Payair stödjer både svenska och engelska.
Vi tror på att många företag kommer haka på tåget. Pressbyrån jobbar till exempel med att stödja tjänsten, kan det bli enklare att ta handla kaffe och bulle?

Skulle du kunna tänka dig att byta ut din plånbok som du använder i dag, till en digital plånbok som Payair? Låt oss få veta vad du tycker i kommentarsfältet. Tror ni även att det finns säkerhetsbrister?

Facebook Twitter Email
Läs mer från Appar