Hoppa till innehållet

december 18, 2012

4

Samsung ATIV S och ATIV Tab nu i butikerna

by Hussein

Samsung ATIV S

I slutet av augusti så rullade man i gång Europas största elektronikmässa, IFA 2012. Samsung var där för att se till och stjäla uppmärksamhet från besökarna, för i IFA så får även privatpersoner besöka mässan, till skillnad från CES.

Man utannonserade Samsung ATIV S, det var även första telefonen någon tillverkare utannonsera med Windows Phone 8. Det är även 2 år sedan vi svenskar får smaka på ett A – Game ifrån Samsung, när det kommer till Windows Phone. Samsung Omnia 7 var ett flaggskepp i Windows Phone – segmentet, men inte Samsung Omnia W Även fast Omnia W var en trevlig mobil för sin prisklass, så var det endast amerikanerna som fick se ett flaggskepp från Samsung utifrån Windows Phone Mango.
Nu får vi svenskar även se Samsung dra fram sina bästa kort, nu mot både HTC och Nokia.

Samsung ATIV S är baserad på Windows Phone 8. Med en dubblakärnig processor på 1.5 GHz under huven, 1 GB Ram (arbetsminne), 16 GB lagringsutrymme (möjligt att utöka), Bluetooth 3.0, NFC och ett batteri på 2,300mAh. Skärmen har en storlek på 4.8 tum.

Man har kunnat förboka Samsung ATIV S ett tag, men det är inte förens nu som butikerna får sälja och skeppa ut telefonerna till sina kunder. Har du däremot bokat ett exemplar sedan länge, då borde du ha den i handen inom väldigt kort tid.


Samsung ATIV Tab

Samsung visade även mer Windowsrelaterat under IFA 2012, man visade upp surfplattan Samsung ATIV Tab, som bland annat har en skärmstorlek på 10.1 tum och upplösningen ligger på 1366×768. ATIV Tab är en tunn surfplatta som skeppas med Windows RT, Windows RT är Windows 8 optimerat för ARM – processorer.

Även ATIV Tab  har stöd för NFC, är utrustad med en dubblakärnig processor ifrån Qualcomm med en klockfrekvens på 1.5 GHz. Du hittar 32 GB att utnyttja till lagring, med möjlighet att utöka med ytterligare 64 GB, 2 GB Ram och batterikapacitet på 8,200mAh.


Är du sugen på att verkligen bekänna färg? Då bör du prova både ATIV S och ATIV Tab ute i butik.
Vi tvekar inte heller på att båda produkterna är två kraftpaket, särskilt om man parar ihop dem.
Samsung ATIV S verkar finnas i ett antal exemplar hos operatören Tele2, hos Phone House så finns
telefonen än så länge bara i webblagret.

Rek. butikspris -
Samsung ATIV S: 5000 kronor
Samsung ATIV TAB: 6500 kronor

Priserna kan såklart skilja sig från butik till butik.

Har du lagt vantarna på ATIV S eller ATIV Tab? Låt oss veta vad du tycker.

Facebook Twitter Email
Läs mer från Telefoner
 • Rickard

  Lanseringen skulle ju ha varit i november, enligt Samsung. Idag (23/12) finns inga tabbar att få tag på i ”respektabla” webbshoppar. Och Dustin skriver att de kommer först 25:e januari. Vad hände?

  • Peter

   32 gigarn finns hos elgiganten

   • Rickard

    Positivt att de verkar börja dyka upp i butik sent omsider… men hur sjutton är den prissatt?! 7500 kr för 32 GB:arn..! Dustin säljer ju 64 GB:en för 6500 kr…

    • http://www.winmobile.se Hussein Hawrami

     Artikeln har uppdaterats med prisinformation ifrån Samsung.
     Gällande ATIV Tab så handlar det om 32 GB varianten.

     Högt pris hos Elgiganten kan bero på väldigt lågt utbud, samtidigt att en stor massa vill ha plattan. Det är faktiskt en av få webbshopparna, som har surfplattan på lager.

     Mvh
     Hussein