Hoppa till innehållet

december 17, 2012

3

Spotify för Windows Phone 8?

by Hussein

spotify

Har du lagt vantarna på HTC 8X eller Nokia Lumia 920, men sedan kommit på att Spotify inte finns på Windows Phone Store? Som många kanske redan har märkt, så har en hel del appar behövt uppdateras för att få stöd för Windows Phone 8. I det här fallet gäller det Spotify också.

Xbox Music lanserades i samband med Windows Phone 8, och även Windows 8 för surfplattor och datorer. Det är en del av Microsfts projekt, för att bilda ett ekosystem mellan alla enheter du använder, Xbox 360 är också med i den biten. Däremot så är de en del som föredrar Spotify, en av anledningarna är kanske den sociala aspekten som den svenska tjänsten erbjuder. Till exempel om att man ska kunna prenumera på någon annan persons spellista. Det är antagligen något som kommer med tiden till Xbox Music, men hela hanteringen av spellistor som Spotify erbjuder känns än så länge lite smidigare.

Musikutbudet är något som Xbox Music vinner på och som säkert är det viktigaste. Men att kunna erbjuda Spotify, är lika självklart som att ge användaren möjligheten att använda Yahoo eller Gmail på sin
Windows Phone.

WPCentral har tidigare gått ut med att Spotify själva lovat en uppdatering för deras tjänst, frågan är när. Användarna förtjänar åtminstone veta vilket kvartal man satsar på det, för det är nog många som har lång tid kvar på sitt abonnemang.

Hur påverkar Spotifys frånvaro dig?

Facebook Twitter Email
Läs mer från Appar
 • Erik

  det som oroar mig lite är att organisera spellistor med Xbox Music, så mycket smidigare med spotify.

 • Esa_12

  Är det Microsoft som bromsar Spotify app för att kunna stjäla musik delen till sig och ej ge användaren valfrihet?

  • http://www.winmobile.se Hussein Hawrami

   Tvekar på det. Microsoft hade antagligen idén gällande Xbox Music längre tillbaka än 1 år, tror inte man hade lanserat Spotify från början i såna fall. Det finns ju alternativ som WiMP, som är populär här i Skandinavien med schysst musikutbud och som även stödjer Windows Phone 8.