Hoppa till innehållet

Posts from the ‘Appar’ Category

17
Jan

SNES–Emulator nu i Windows Phone Store

snes windows phone

Rotar vi runt konsolmuseumet, då är det inte Microsoft vi hittar där. Microsoft har varit med i spelkonsolsmarknaden under 2000 talet, just för renodlade spelkonsoler. Men Nintendo känner alla nog till, företaget som blir mindre relevant i spelvärlden för varje dag som går.

Nintendo hade sitt stora herravälde ett långt tag, men under den senare generationen så är har det handlat om Microsoft och SONY oftast, med Xbox 360 och Playstation 3.

Den som nu får en nostalgirusning genom kroppen, bara genom att tänka sig spela äldre spel ifrån Nintendo, kommer tycka om det här. SNES (Super Nintendo), som är den andra konsolen de lanserade i deras historia, finns nu för Windows Phone i form av en emulator. Det krävs att du har en Windows Phone 8 telefon och ROMS till emulatorn. ROMS är självaste spelen, som du laddar upp på din skydrive och som automatiskt synkas till din telefon.

Vilket är ditt favoritspel till Super Nintendo?

3
Jan

Payair nu till Windows Phone

payair

Det är en självklarhet att vi trampar längre in i mobila betalningar, allt för att göra det enklare för folket. Kontanter används allt mindre utan många betalar hellre direkt via sin bank, som nu också går att ansluta till telefonen.

payair 1payair 2

Payair är en svenskutvecklad app, som gör det möjligt att du som användare betalar med mobilen.
Det är inte så komplicerat som man kanske tror, utan det går att rigga med ett par steg. Med Payair så skapar du ett konto och kopplar till ditt bankkonto, sedan kan du betala i butiker som stödjer Payair – betalningar. Än så länge är det ett fåtal svenska butiker, som använder sig utav Payair. Elektronikkedjor som Siba och Webhallen, men även lokaltrafik som Åkersbergs Trafik.

mobila betalningar

Det räcker med att du scannar en QR – kod med hjälp utav QR – skannern som finns inbyggd i appen, därefter anger du din PIN – kod och bekräftar ditt köp. Payair fungerar på både Windows Phone 8 och Windows Phone 7.5. Samt att Payair stödjer både svenska och engelska.
Vi tror på att många företag kommer haka på tåget. Pressbyrån jobbar till exempel med att stödja tjänsten, kan det bli enklare att ta handla kaffe och bulle?

Skulle du kunna tänka dig att byta ut din plånbok som du använder i dag, till en digital plånbok som Payair? Låt oss få veta vad du tycker i kommentarsfältet. Tror ni även att det finns säkerhetsbrister?

22
Dec

Spotify på väg till Windows Phone 8

Spotify WP8

Det har varit mycket  skriverier om en eventuell uppdatering för Spotify. En uppdatering, som sedan ska få ut Spotify till Windows Phone Store. Det kan finnas de som tror att Microsoft inte vill ha Spotify, just för att ge utrymme för egna tjänsten Xbox Music. Så är inte fallet, för man hade inte då haft tjänsten WiMP på Windows Phone Store.

Vi kan även bekräfta att Spotify är på väg till Windows Phone 8, just nu är den under utveckling. Vi kan bekräfta det genom Anna Ström, som är Produktmarknadschef för Windows Phone i Sverige.

Det finns inget datum på när den efterfrågade appen till Windows Phone 8 släpps. Men Anna Ström påpekar att det är en “måste-ha-app” i många länder, så man gör allt  för att det  ska gå fort.

21
Dec

Styr din bil med Windows Phone

 

volvo on call windows phone

Har du Volvo med modellår 2012, eller en nyare kanske? Då är det här antagligen goda nyheter för dig. Volvo har nu lanserat sin app, “Volvo On Call”. Det ger dig som äger en Volvo och en Windows Phone flera möjligheter, ett av dem är att låsa och låsa upp din bil.

volvo on callvolvo on phone

Vad som krävs är att det är en Volvo ifrån 2012 eller nyare, Volvo V60 PLUG – IN Hybrid är däremot ett undantag.
volvo windows phone

Det du kan göra med Volvo On Call:

Se värden från din instrumentpanel, såsom bränslenivå, tripmätare mm.

Kontrollera din motorvärmare, om din bil är utrustad med en bränsledriven motorvärmare .

Hitta din bil på en karta och få bilen att tuta och blinka genom applikationen .

Låsa och låsa upp fordonet.

Begära vägassistans via applikationen .

Erhålla en digital körjournal som skapar rapporter över varje resa som gjorts med fordonet.

Volvo On Call finns att ladda ner på Windows Phone Store

19
Dec

Säker på att du vill ha Instagram för Windows Phone?

instagram windows phone

Har du precis lämnat iPhone eller Android, men sedan upptäckt att Instagram inte finns till din Nokia Lumia 920 eller HTC 8X? Anledningen är inte för att det inte finns nån stöd för Windows Phone 8, då tänker vi på Spotify men som ändå har en god ersättare, som är Xbox Music.

Svenska Spotify har egentligen endast ett starkt fäste i Europa, men i övriga delar av världen och USA så kan det se annorlunda ut. Instagram däremot, är en app som har över 100 miljoner användare utspridda över hela världen. Appen som gör att du kan lägga på ett filter på bilder du tar och sedan ladda upp, är kanske nästan lika självklar som en Facebook app till varje operativsystem. Instagram har varit en del av Facebook sedan 6 September 2012 efter att man betalat in 1 miljard dollar för tjänsten.

Det finns ingen bekräftad källa på om när Instagram kommer till Windows Phone. Förhoppningsvis får vi veta nåt snart, kanske får vi veta något i samband med CES 2013.

Det finns däremot nyheter som inte skulle göra en del Instagram – användare glada, eller till personer som väntat på en app. Man har nu ändrat användarvillkoren och nåt speciellt sker den 16 Januari 2013. Instagram har den 16 Januari 2013 rätten att sälja användares bilder, utan något som helst kompensation eller meddelande till uppladdaren.

Många har rasat över förändringen på användaravtalet. Det har bland annat lett till folk raderar sina konton, vilket är det enda sättet och så till att dina bilder inte kan på något sätt säljas utav Instagram.

Vad tycker våra kära läsare om Instagram till Windows Phone? Har ni även åsikter om Instagrams nya användaravtal? Låt oss få veta vad du tycker i kommentarsfältet.

17
Dec

Spotify för Windows Phone 8?

spotify

Har du lagt vantarna på HTC 8X eller Nokia Lumia 920, men sedan kommit på att Spotify inte finns på Windows Phone Store? Som många kanske redan har märkt, så har en hel del appar behövt uppdateras för att få stöd för Windows Phone 8. I det här fallet gäller det Spotify också.

Xbox Music lanserades i samband med Windows Phone 8, och även Windows 8 för surfplattor och datorer. Det är en del av Microsfts projekt, för att bilda ett ekosystem mellan alla enheter du använder, Xbox 360 är också med i den biten. Däremot så är de en del som föredrar Spotify, en av anledningarna är kanske den sociala aspekten som den svenska tjänsten erbjuder. Till exempel om att man ska kunna prenumera på någon annan persons spellista. Det är antagligen något som kommer med tiden till Xbox Music, men hela hanteringen av spellistor som Spotify erbjuder känns än så länge lite smidigare.

Musikutbudet är något som Xbox Music vinner på och som säkert är det viktigaste. Men att kunna erbjuda Spotify, är lika självklart som att ge användaren möjligheten att använda Yahoo eller Gmail på sin
Windows Phone.

WPCentral har tidigare gått ut med att Spotify själva lovat en uppdatering för deras tjänst, frågan är när. Användarna förtjänar åtminstone veta vilket kvartal man satsar på det, för det är nog många som har lång tid kvar på sitt abonnemang.

Hur påverkar Spotifys frånvaro dig?

14
Dec

Windows Phone Store expanderar

windows phone store logo

Windows Phone Store fortsätter att växa. Det var lite mer än 1 år sedan som Sverige inte ens hade stöd för Windows Phones appmarknad som då hette “Marketplace”. Nu breder man ut sig och det innebär att 191 länder kan använda Windows Phone Store.

Windows Phone Store når nu ut till:

Angola, Armenien, Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Tchad, Kongo (DRK), Dominikanska republiken, El Salvador, Guinea, Haiti, Honduras, Kenya, Liechtenstein, Madagaskar, Malawi, Malaysia, Mali, Moçambique, Nicaragua, Niger, Pakistan, Paraguay, Rwanda, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Tadzjikistan, Tanzania, Togo, Turkmenistan, Uganda, Yemen, Zambia och Zimbabwe

Via wmpoweruser

11
Dec

SkyDrive nu till Xbox 360

Molntjänster blir allt mer populärare och SkyDrive är ett utav dem. SkyDrive synkar bilder, videoklipp och massa annat upp till molnet, som sedan kan visas på alla enheter som stödjer SkyDrive. Tar du en bild med Windows Phone 8, då hamnar efter någon sekund uppe på SkyDrive.

Eftersom att SkyDrive nu lanseras till Xbox 360. Så innebär det att bara efter någon sekund så visas bilden på din TV.

Vad tycker ni kära läsare om SkyDrive?

5
Dec

AlphaJax till Windows Phone blir ett Xboxspel.

AlphajaxAlphajax Wp

Det finns en massa kloner på spelet scramble, många känner igen Wordfeud och Words With Friends.
Windows Phone har en exklusiv titel och det är AlphaJax, som nu får support för Xbox Live. Det innebär att det såklart finns en hel del achievements att skrapa fram till din “Gamertag”.

Spelet stödjer endast engelskaspråket just nu, så det är sannolikt att många svenskar kommer hålla sig till Wordfeud fortfarande.

Spelar det nån roll för dig om spelen ger dig möjlighet att samla på achievements?

2
Dec

WhatsApp till Windows Phone uppdaterad

whatsapp windows phone

Skicka SMS helt gratis? Ja, så länge du använder din datatrafik. Visst finns det fastprisabonnemang som låter dig skicka obegränsat med sms. Gäller det däremot SMS till utlandet så är det en annan historia. WhatsApp är en välkänd app som synkroniserar din kontaktlista med personer som också har WhatsApp, eftersom appen har en databas med nummer i som du anger vid registrering. Med internetanslutning så kan du skicka SMS och MMS helt gratis och även spela in röstmeddelanden.

Skillnaden mellan WhatsApp och Skype är att WhatsApp låter användaren slippa registrera ett konto. och det som får det att likna mer som ett SMS är att du max kan vara registrerad med samma nummer på 1 telefon.

WhatsApp uppdateras nu till 2.8.8 och det handlar inte om fullständigt stöd till Windows Phone 8 för de som väntat på det. Uppdateringen erbjuder det en uppdatering vanligtvis brukar erbjuda, prestandaförbättring i och med att appen startar och visar äldre konversationer snabbare.
En till nyhet är att du kan eposta en konversation.

Det är fortfarande oklart om när WhatsApp uppdateras med full support för Windows Phone 8.

Via wmpoweruser