Hoppa till innehållet

Posts from the ‘Övrigt’ Category

3
Jan

Xbox 360 under tusenlappen

xbox 360

Sugen på en Xbox 360 men kanske är försiktig med att öppna plånboken? Elgiganten håller sin mellandagsrea till och med 6 januari och Xbox 360 är med i den. Du kan nu lägga vantarna på en Xbox 360, för endast 990 kronor.

Det är ett schysst erbjudande, i alla fall för den som inte bryr sig om Kinect eller stort lagringsutrymme. Xbox 360 som ingår i erbjudandet, är varianten som har 4 GB inbyggd lagringsutrymme. Xbox 360 Slim har även inbyggd WiFi, är tystare än förra modellen av Xbox 360 och startknappen behöver du bara ge en touch för att den ska reagera.

4 GB räcker för massor av sparningar och nån demonedladdning av ett spel. Upptäcker du att du behöver mer utrymme så går det att utöka med en extern enhet som kostar cirka 600 kronor.

2
Jan

Windows 8 ökar

hp envy x2

Vi stiger in i 2013, ett år som även kommer innebära mycket för vårt ekosystem. Ekosystemet som Microsoft bildat, mellan datorn, mobilen, surfplattan och spelkonsolen. Det känns ändå som att mer kommer att knappas in i år, man kan till exempel tänka på nästa Xbox – konsolen ifrån Microsoft.

Windows 8 vet vi lanserades i Oktober och vi är väldigt sugna på att få ta del av siffror.
Microsofts VD Steve Ballmer, gick ut förra året och berätta att man skeppat ut 40 miljoner licenser av Windows 8. Då räknar man in Windows 8 baserat på x86, det gäller inte Windows RT som är anpassad för surfplattor. Vi ser i alla fall med hjälp av Net Applications, att Windows 8 har 1.64% av hela Windows – marknaden, samtidigt som hela Windows – serien i sig dominerar med 91.74%.

Visst vill vi se klara siffror ifrån Microsoft, men det är bara 2 månader sen Windows 8 lanserades, så vi får vänta ut det lite.

1
Jan

Gott Nytt År önskar WINGadget.se!

24
Dec

WINGadget.se önskar alla läsare en riktigt God Jul!

wingadget-julloga

Slutet på året närmar sig, men det bästa av allt för många svenskar ska firas och det är julafton.

Hoppas att ni får  det ni önskar er och förhoppningsvis är det levande paket.
Med levande, så menar vi  Windows Phone som sätter liv i telefonen.

 

God Jul och Gott Nytt År önskar WINGadget.se.

21
Dec

Toyota Avalon 2013 håller din Nokia Lumia 920 vid liv

Toyota Avalon Wireless charging

Trådlös laddning, det är något ägare till Nokia Lumia 920 kan använda. Lumia 820 är inräknad som då kräver ett särskilt skal, men även HTC Windows Phone 8X. Tyvärr så är det bara amerikanska operatören Verizon, som har HTC 8X med stöd för trådlös laddning.

För att din Nokia Lumia 920 så behöver du ett särskilt tillbehör, en Fatboy kudde funkar bra. Det är möjligt att det är alternativet som är mest populär hos kunderna. Man har även lagt märke till ett fenomen som sprider sig, i och med den sortens teknik. Vissa restauranger har en laddningsplatta vid varje matbord, så förmodligen kommer vi om något år upptäcka laddningsplattor hos restaurangkedjorna här i Sverige. Men det räcker inte, taxichaufförer vill nog antagligen också ha nöjda kunder. Då går det såklart till biltillverkarna, och visst har det nappat!

Världens största biltillverkare, japanska Toyota har nu hamnat på den banan. Man ser till att bilmodellen Toyota Avalon 2013 får en inbyggd Qi – kompatibel trådlös laddare. Handlar det om ett tillval eller om det kommer som standardutrustning vet vi inte. Det är däremot väldigt intressant att se, hur bilindustrin går hand i hand med mobilmarknaden.

Det ser däremot lite konstigt ut, när Toyota visar ett exempel på en iPhone som laddas trådlöst inne i bilen. iPhone 5 stödjer inte trådlös laddning, utan vi vet hur det är med Apple och produktplaceringar, som inte är så konstigt i dag.

18
Dec

Andy Samberg och Windows Phone

Många känner nog till Andy Samberg, han är från gruppen The Lonely Island och är även en amerikansk skådespelare. Ovan ser du hur han använder Windows Phone på sitt sätt, Windows Phone anpassas för varje person individuellt som Microsoft brukar säga.

14
Dec

Intel och Microsoft håller sin egen Showroom för allmänheten

intel showroom

Intel är världens ledande processortillverkare och har varit det i många år, men det gäller främst processorer i x86 – arkitektur. När du tänker på x86 – arkitektur, så kan du tänka på hur den traditionella datorn funkar. ARM – arkitektur är något tillverkare som Qualcomm främst, men även Nvidia satsar på. Det är arkitektur vi hittar i våra Windows Phones idag, men även våra Windows RT plattor.

Intel trycker på för fullt och fortsätter spela sina kort, nu med Windows 8 till surfplattor så kommer det bli spänt mellan Qualcomm och Intel med tiden.

Intel showroom stockholm

För att Intel ska visa att dem är med i leken, i både PC sidan som man alltid varit, men även inom surfplattor, så har man samlat på sig ett gäng tillverkare ner till Stockholm. På Birger Jarlsagatan 14 som ligger i Östermalm, så hittar du Intel & Microsoft med sitt egna Showroom. När du stiger in så känner du direkt av metroatmosfären, och tillverkare som Asus, Samsung, Acer, Lenovo och HP är alla där och visar sina produkter. Varje tillverkare har produkter i varje kategori, så du hittar till exempel en All in-One PC i varje hörn.

Showroomet öppnar för allmänheten i i morgon, vi var där på smygöppningen i dag och tittade till lite.
Dem håller öppet ända till 31 Januari, öppettiderna är 10:00 – 19:00 på vardagar, 10:00 – 17:00 på lördagar
och från 10:00 till 16:00 på söndagar.
Bor du inte så långt därifrån? Tveka inte på att besöka det!

13
Dec

Windows Store tar in spel med PEGI 18 rekommendation

gta iv nick

Windows Store är mjukvarubutiken för Windows 8, den har även ett spelbibliotek så på ett sätt konkurrerar den med Steam som är världens största distributör för spel digitalt. Steam är också anledningen till varför spelhyllorna hos bland annat Gamestop ser torra ut, då syftar vi på datorspelshyllorna.

Ted Dworkin, huvudansvarige för Windows Store, berättar att man nu tänker fylla på med spel, trots
att spelet inte är lämpligt för personer under 18. Microsoft erbjuder däremot Microsoft Family Safety, som gör det möjligt för föräldrar att kontrollera vad barnen får installera för appar.

Man börjar med att få in spel som The Witcher, Grand Theft Auto IV och CD Projekt. Självklart kommer det dyka upp mer spel.

Är Windows Store ett hot mot Steam?

10
Dec

Ökning jämfört med i fjol under samma period

windows phone 8 start

Inga klara siffror gällande försäljningen på Windows Phone. Det vi bara har hört är ett påstående ifrån Microsofts VD, Steve Ballmer. Det handlar om att Windows Phone säljer fyra gånger så mycket, än vad det gjorde under fjärde kvartalet förra året. Trots det så finns det inga tydliga siffror, och där kommer analytikerna in till nytta.

Eftersom att Facebook är djupt integrerad i systemet när du väl registrerar ditt konto, så kan man gissa på hur det går med försäljningen av Windows Phone 8 telefoner. Förra året så registrerades 150 000 Facebook användare sig, med den inbyggda Facebook portalen i operativsystem. Siffrorna räknas in i fjärde kvartalet av 2011, då Windows Phone Mango lanserades och ända in till 15 december.

I dag så kan vi se en tydlig ökning, den är inte sjusiffrig men siffran landar ändå på 627 000 enheter och då börjar räkningen ända från 1 Oktober. Fortfarande så kan vi bara gissa på siffrorna, man får även tänka på att många företag köper in telefoner. Då får man tänka på att en del företag inte låter sina anställda använda facebook och andra sociala nätverk.

Jag tror vi svenskar är väldigt nyfikna, på hur det ser ut med försäljningssiffrorna i Sverige.
Förhoppningsvis så är det inte besvärligt att få tag på en Windows Phone ute i butikerna, särskilt när julhandeln är i gång. Hur upplever ni tillgången på Windows Phone? Då gäller det fysiska butiker.

Via wmpoweruser

8
Dec

Veckans mest populära är Nokia Lumia 920 hos Expansys

Expansys Nokia

Expansys är en känd webbåterförsäljare för elektronik runt om i världen, dem brukar ha produkter i sortimentet som vanligtvis inte finns hos de svenska kedjorna. Till exempel en helt annat färg på en viss telefon, eller en telefon som ännu inte nått den svenska marknaden.

Trots att Nokia Lumia 920 inte är så långt efter med lanseringen i Sverige, i jämförelse med hur det var med Lumia 800, så ligger Lumia 920 väldigt bra till hos Expansys. Den svarta varianten utav telefonen har sålt bäst under veckan, medans att den gula varianten ligger på fjärdeplats. Veckans populäraste förhandsbokning är också den gula Nokia Lumia 920.

Källa