Hoppa till innehållet

Posts from the ‘Rykten’ Category

4
Jan

Aluminium, med i Nokias “ Lumia–planer”

nokia-lumia-900

I dag så kör Nokia helhjärtat på polykarbonat med sina flaggskepp. Det gäller inte bara Nokia Lumia 920, utan Lumia 800 och Lumia 900 hade också ett bygge av polykarbonat. Nokia har tidigare sagt att anledningen är bland annat bättre byggkvalité, men som även ger telefonen en bättre mottagning.

Det kan nu ske lite förändringar, eftersom att Nokia planerar på nya enheter i Lumia – familjen under 2013. Enligt The Verge, så planerar man på att ersätta polykarbonat till nästa flaggskepp. Uppföljaren till Nokia Lumia 920, ska alltså ha ett yttre av aluminium. Det ska ge Nokia möjligheten att tillverka en tunnare och lättare variant av en uppföljare, när det kommer till vikt så har det börjat spela en stor roll för många konsumenter. Vilket pekar på att Nokia säkert gör rätt med att dra i den tråden.

Kodnamnet på uppföljaren är Nokia Catwalk.

Vad föredrar Ni, aluminium eller polykarbonat?

3
Dec

“Xbox 720” får lägre klockfrekvens på processorn?

xbox 720

Ett rykte är ett rykte, så det gäller att alltid ta det med en stor näve salt. Däremot tror folk mer på en del rykten än några andra, det beror ju såklart på om källan är trovärdig.

Enligt Gameranx så ska en hackare vid namn Hector Martin med smeknamnet “Marcan” ha avslöjat en viktig detalj gällande Microsofts nästa spelkonsol i Xbox – serien. Processorn är en viktig faktor som spelar en stor roll och det gäller särskilt spelutveckling, det är inte bara GPU’n (grafikkort) som spelar roll.
Processorn förbrukar ju såklart ström och det innebär värmeutveckling, med detaljer så kan man få en bild av hur det kommer gå den vägen. Värme var stort problem vid lanseringen av Xbox 360.

Xbox 360 drivs av en processor på 3.2 GHz med tre aktiva kärnor och kärnorna kan även dela upp sig i två trådar, något många känner igen från Intel’s Hyper – threading teknik. Processorn i Xbox 360 är däremot inte tillverkad av Intel utan av IBM.

“Detaljerna” om processorn som sägs ha avslöjats är klockfrekvensen och påstås ligga på 1.66 GHz, vilket är betydligt lägre än Xbox 360’s 3.2 GHz. Klockfrekvens avgör däremot inte processorn precis som att antalet megapixlar inte avgör hur bra en kamera är. Antalet kärnor avgör inte heller en processor.
Antalet kärnor har inte avslöjats vilket känns konstigt, om man nu har sån information så borde man åtminstone veta antalet kärnor. Påståendet inträffade på Twitter då “Marcan” försöker intyga att klockfrekvens inte avgör en processor, efter att folk klagat på Nintendos senaste konsol “Wii U”.
Wii U drivs av en processor med klockfrekvens på 1.2 GHz.

Vi kan känna oss trygga med tanken om att Microsoft inte kommer att tillverka en svagare konsol,
Xbox 360 har stått ut med för mycket kritik gällande hårdvaran ifrån konsumenter. Playstation 3 är en kraftigare konsol generellt, men spelutvecklarna måste ändå skapa multiplattformsspel så Playstation 3’s hårdvara är väldigt irrelevant. Spelutvecklare har däremot berättat att Xbox 360 går snabbare att utveckla spel till, vilket gör en sån faktor mer relevant. Man får tänka på att en spelkonsol inte är en dator, när man utvecklar spel och program till PC – plattformen så får man tänka på alla möjliga kombinationer av hårdvara. En spelkonsol har samma hårdvara i mer än 5 år och så blir det enklare att optimera mjukvara, Xbox 360 har levt i 7 år och konsolen säljer förvånansvärt bra fortfarande. Det ska ha sålts 750 000 exemplar av Xbox 360 i USA under Black Friday – helgen.

Via Microsoft News

1
Feb

Kinect integreras i bärbara datorer?

kinect windows

Kinect är kameran till Xbox 360 med en sensor som läser av omgivningen, det ger dig bland annat möjlighet att navigera runt med din Xbox 360 och bland annat spela spel som är kompatibla med Kinect. Kinect. Vi vet att Microsofts Xbox 360 har sålt otroligt bra på senaste tiden, en bidragande faktor är just Kinect. Kinect är världens snabbaste säljande elektronikpryl för konsumenter, eftersom att Microsoft redan hade sålt 10 miljoner exemplar av Kinectsensorer sedan lansering (November 2010) till och med Mars 2011.

Man tror även att nästa generations Xbox ska ha Kinectsensorn inbyggd i själva enheten, som också bland annat ska kunna läsa av ansiktsuttryck och läpprörelser.

Kinect stödjer Xbox 360 officiellt, men tredjepartsutvecklare har kommit på lösningar som gör att det fungerar med Windows 7. Med Kinect SDK har utvecklare lyckats göra så att man lyckats styra spel programmerade för PC – Plattformen, bland annat välkända MMORPG spelet World of Warcraft. Man har även lyckats programmera robotar, som imiterar ens rörelser efter vad Kinectsensorn ser.

Microsoft har gått ut med att officiellt stöd för Windows ska lanseras, man gör även så att man utvecklar en Kinectsensor speciellt optimerad för datorer med Windows. Det ska ge utvecklare en möjlighet med officiella API:er från Microsoft att låta sina program utnyttja Kinect, man tror bland annat att spel till PC ska ha stöd för det. Då pratar vi om en separat Kinectsensor som skiljer sig från konsolversionen, men nu pratar man om att Microsoft håller på att licensera ut Kinect till tredjepartstillverkare, bland annat Asus. Asus hamnar på tredjeplats som världens största laptoptillverkare och teknikbloggen The Daily har berättat om att dem har fått se en laptop från Asus med en Kinectsensor, där webbkameran i de flesta fall sitter på bärbara datorer. Vi antar att The Daily pratar om en nedbantad sensor som inte är lika kraftfull som den i dag, för att man ens ska lyckas trycka in en sån sensorn under huven på en laptop. Vi tror däremot att Kinect överhuvudtaget som integreras till datorer, kommer utnyttjas i många områden. Bland annat inom vården, utbildning och videokonferenser.

Jag tror alla är vill se en Kinect – sensor integrerad i våra telefoner med Windows Phone, vi är rätt säkra på att vi kommer få se det om ett par år.

16
Jan

En hel del topp appar på väg till Windows Phone

wordfeud windows phone

Vi skrev tidigare om Skype om att den var på väg som en app till att börja med och inte som en integrerad tjänst i operativsystemet. Datumet hade vi inte fått veta om och inte nu heller, men vår gissning på att vi får veta mer under Mobile World Congress verkar stämma. Enligt Paul Thurrots så ska Skype nå Marketplace under första halvan av 2012.

Samtidigt under den halvan så kommer vi att få se 25 top appar från konkurrerande plattformarna iOS och Android, enligt Paul Thurrots. Läs mer »

9
Jan

New York Times: Nokia Lumia 900 visas upp i CES

nokia ace

I Sverige och andra delar av Europa så får vi ta del av Nokia Lumia 800, Nokias första Windows Phone – telefon. Än har den inte lanserats i Sverige, men Nokia har bekräftat att den hamnar i butikerna 23 Januari. Nokia Lumia 800 har en skärm på 3.7 tum, vilket en del tycker är perfekt men en annan del av massan tycker att det är för litet. Visst har Windows Phone HTC Titan, men det tycker många som vill ha en stor skärm är lite för extremt. Samsung Focus S har en skärm på 4.3 tum, men den har bara lanserats i USA medans vi i Europa får nöja oss med Samsung Omnia W, som USA också har men med namn Samsung Focus Flash.

“What happens in Vegas stays in Vegas” brukar man säga, men så är inte fallet i morgon. Det har diskuterats hett angående Nokias nästa Windows Phone som ska lanseras i USA, eftersom Nokia har sagt att dem planerar på att ta den stora konsumentmassan i USA. Eftersom det inte blir någon Nokia Lumia 800 för USA, så har man länge diskuterat om en Nokia Lumia 900 (Ace), något man trodde Nokia skulle utannonsera tillsammans med Lumia 800 i Nokia World. Så blev det inte, Nokia Lumia 710 och 800 var telefonerna som fick stå på scen.

I morgon drar världens största elektronikmässa “CES” i gång, man tror även att det är sista gången Microsoft håller en presskonferens där. Vi förväntar oss att höra en hel del spännande nyheter, även inom mobilmarknaden, trots att mobilmarknadens favoritmässa egentligen är Mobile World Congress. Nokia förväntas visa upp Nokia Lumia 900, enligt New York Times. Telefonen sägs ha samma designkoncept som Lumia 800, men den här gången en större skärm på 4.3 tum. En AMOLED – Skärm tror man att det är, men man är inte säker på om det är av typen “Clear Black” som finns i Lumia 800 och som fått väldigt god kritik.. Mer som telefonen förväntas ha under huven är 512 Megabyte ramminne, 8 megapixel kamera från “Carl Zeiss” som är normalt i Nokias telefoner och en frontkamera. Man talar även om LTE, vilket ger stöd för operatörers 4G – nät. I USA så talar man om att den ska vara exklusiv för operatörer AT&T, men att den kommer till Europa är inte omöjligt. Operatörer som Telia och Tele2 bygger ut sina nät som ska klara 4G och vi som bor i Sverige kommer se telefoner med stöd för 4G under 2012.

Men det är att inte höja förhoppningarna för oss som bor i Sverige, vi har nyligen fått reda på att Lumia 800 lanseras officiellt 23 Januari, kanske blir Lumia 900 exklusiv för någon operatör i Sverige under 2012?

Källa: NY Times

Via: Wmpoweruser

5
Jan

LG på väg med en ny telefon?

lg Fantasylg windows phone

LG Fantasty vet många om, det har läckt ut en hel del bilder på en telefon som ska föreställa LG’s nästa Windows Phone. Det ryktas om att den ska vara utrustad med en IPS – skärm, den som suttit framför en IPS- skärm som bland annat DELL tillverkar vet att det ger bra bild, bland annat riktigt bra betraktningsvinklar. Sen är det en frontkamera på 1.3 megapixel och  8 GB inbyggd lagringsutrymme. Varför ska LG backa tillbaka? LG Optimus 7 blev en av bästsäljarna bland första generationens Windows Phone, det handlade främst om att den hade 16 GB lagringsutrymme och hårdvaruknappar till hem, sök och bakåt.

Telefonen till höger förväntas vara en prototyp som ska visas på CES mässan i Las Vegas om under månaden. Visst blev många besvikna över att LG inte visade upp någon telefon till mangolanseringen,
LG Optimus 7 var en prisvärd telefon som många uppskatta. Nu kanske det är dags för ingenjörerna hos LG att färdigställda en telefon med Windows Phone, lagom till tangouppdateringen.

Är våra läsare nöjda med LG Optimus 7?

4
Jan

Ny Nokia snart här?

Nokia Lumia 800 har nyss fått sitt svenska försäljningsdatum, och vi ser försäljningsdatum annonserade för våra grannar Danmark och även Schweitz. Telefonen förväntas dyka upp i de flesta europeiska länder under början av 2012. Men trots att telefonen i dagsläget inte nått de flesta länder i Europa så går ryktena heta på bloggosfären om en ny telefon, nämligen Nokia Lumia 900.

Bilden som har hittat ut är en rendering av flera bilder som ska ha läkt ur AT&T i USA. Telefonen förväntas komma med Windows Phone Mango installerad, 4,3 tums ClearBlack AMOLED display, 1,4Ghz single-core CPU, 8-megapixels kamera, framåtvänd kamera och 16GB lagringsutrymme. Ryktena säger att Nokia Lumia 900 bör annonseras nästa vecka under CES mässan och att försäljning förväntas börja i mars månad.

Det går också mycket rykten om en massiv reklamkapanj i USA för Windows Phone. Siffror som 100 miljoner dollar har nämts men exakt var dessa skall komma ifrån är inte bekräftad. Nokia har tidigare nämnt ”Operation Rolling Thunder” och Microsoft har sagt att de vill ta den amerikanska marknaden med storm. Den amerikanska marknaden är en viktigt marknad för just Microsoft och är än idag en av de få ställen där samtliga funktioner i Windows Phone fungerar riktigt bra, så som Local Scout, Zune Pass osv.

Tyvärr har vi i Sverige ännu inte sett någon massiv reklamkanpanj för Windows Phone. Vi får hoppas att med hjälp av Nokia Lumia 800:s lansering i Sverige, att Windows Phone får den uppmärksamhet som den förtjänar.

 

15
Dec

Rykte: Nokia Lumia 900

Wmpoweruser har fått in en bild på telefon som är väldigt lik Nokia Lumia 800, men som inte är identisk. Tidigare har det spekulerats om en telefon från Nokia som ska vara exklusiv för den amerikanska marknaden, alltså Nokia Lumia 900.

Något mer man märker på bilden, är att telefonen inte verkar vara byggd på polykarbonat, materialet som bygger på Nokia Lumia 800, tittar man på bilden så gissar man på att det finns en chans att telefon är byggd på aluminium. Men varför aluminium? Nokia har tidigare sagt att polykarbonat är en fördel på mobiltelefoner, bland annat för att nätet blir bättre.

Det ryktas om att Nokia Lumia 900 kommer att vara exklusiv för den amerikanska marknaden och för operatören AT&T, med specifikationer som 4.3tum’s ClearBlack AMOLED skärm, 1.4 GHz processor med en kärna, 8 – megapixel huvudkamera, och 16 GB lagringsutrymme samt en modell med 32 GB lagringsutrymme.

Vad som är självklart är att detta ska tas med en nypa salt, ett rykte är ett rykte.

Källa

18
Nov

Nokia Drive snart fullt funktionell offline

nokia drive

Nokia Drive har fått en bra respons, det finns ingen tvekan om att det är ett bättre alternativ än Bing Maps när det kommer till bilresor. Nu kanske ni påpekar att Nokia Drive kan lagra kartor lokalt, men för att navigera så måste du ha en internetanslutning, enligt Plaffo,

Plaffo rapoorterar att en Nokia representant har uttalat sig så här:

“Nokia Drive will receive an update in the near future that will allow navigation even offline”

Nokia gör så mycket dem kan, för att deras modeller ska bli attraktiva samt mer exklusiva än resterande modeller från HTC och Samsung, som också utmanar stort med egna appar.

Via