Hoppa till innehållet

Posts from the ‘Uppdateringar’ Category

7
Jan

Installera Windows Phone 7.8 på din HTC HD2

Har du en HTC HD2? Om du inte är medveten om att det är en av roligaste telefonerna som producerats, så vet du det nu. HTC HD2 har överlevt en lång tid, tack vare moddare som lägger sin tid på att hitta kryphål. HTC HD2 kör på gamla Windows Mobile 6.5 som operativsystem. Men man har lyckats få igång operativsystem som Android, iOS och även Windows Phone. Det här kanske får dig att lyfta på ögonbrynen, man har lyckats få Windows RT att fungera på en HTC HD2!

Vi har sett att Windows Phone 8 körs på en HTC HD2, däremot är det en modifikation som inte visats för allmänheten. Du har i alla fall möjligheten att komma ett steg närmare. HTC HD2 har i över ett år lyckats köra på Windows Phone 7 och även 7.5 Mango. Videon som vi länkar till, är en guide på hur du får senaste versionen av Windows Phone 7 att fungera och det är version 7.8.

Det kan vara värt att prova, om du nu inte ser din HD2 som en fullvärdig backup telefon. Annars finns det inga garantier på att din telefon kommer fungera som den ska, och att det kanske inte kommer gå att återställa den. Så den som är modig nog att ge sig in på det här, gör det på helt egen risk.

Via wmpoweruser

18
Dec

Kamerauppdatering för Nokia Lumia 920

nokia lumia 920 carl zeiss

Nokia Lumia 920 anses av många nu bära en av dem bästa mobilkamerorna ute på marknaden. Det är tack vare Nokias PureView teknik, som man implementerat. PureView är en teknik man känner igen ifrån Nokia 808, skillnaden är att 808 har en sensor på 41 megapixel.

Men vissa användare kan ibland stöta på problem, det händer att bilderna inte är tillräckligt skarpa. Engadget fick tag på ett arkiv med bilder, där man jämför bilderna tagna med olika versioner av Lumia 920.

Nokia-Lumia-920-Camera-Update

Man jämför Lumia 920 med PR 1.0 firmware, den versionen vi känner till i dag. Sedan jämför man bilden med en annan, tagen med PR 1.1 firmware. Det går och se en tydlig förbättring.

Förmodligen så kommer Nokias firmware – uppdatering i samband med operativsystemets uppdatering. I liknande scenario som uppdateringsprocessen för HTC Windows Phone 8X. Nokia gick för någon dag sen ut med att man tänker rulla ut uppdateringen under december, så håll ut. Förhoppningsvis sker det innan julen, så alla med en Lumia 920 bekvämt kan ta julbilder.

Till alla läsare med en Lumia 920, hur tycker ni att kameran sköter sig?

Källa Engadget

Via wmpoweruser

17
Dec

Uppdatering till Nokia Lumia 920 i december

nokia lumia 920 update twitter

HTC Windows Phone 8X stod först i kön, i kön om att först få ta del av första uppdateringen efter Windows Phone 8. Uppdateringen erbjöd nya funktioner och löste på en del problem vissa hade. Varför HTC var först, kan bero på att HTC stötte på mindre problem med att testa uppdateringen, men även för att varumärket “Windows Phone” går hand i hand med modellbeteckningen “8X”. Telefonen heter ju HTC Windows Phone 8X.

Det finns även personer som använder Nokia Lumia 920 och som är väldigt sugna på att installera uppdateringen till sina telefoner. Uppdateringen kommer ju med nyheter som utkast för SMS, möjligheten att neka samtal via SMS och stabilare WiFi – ansluten när skärmen är släckt. Uppdateringen har också löst problemet vissa har med att deras telefoner startar om.

I ett twitter – meddelande utav Nokia i USA, så har man lovat att man ska rulla ut uppdateringen till Lumia 920 den här månaden. Väldigt bra läge inför julen må man säga. Användare med HTC 8X har även lagt in ett antal goda ord, det gäller att Bluetooth blivit stabilare och med det mer pålitlig efter uppdateringen.

16
Dec

Nokia Lumia 800 får Windows Phone 7.8

nokia-lumia-800-black

Nu ska Windows Phone 7.8 finnas på Nokias servrar och som skickas via Zune’s programvara. Uppdateringen kommer i stycken. Det rullar på från 7.10.8773 > 7.10.8779.8 > 7.10.8783 och till
slut 7.10.8858.136.

Vad kommer du märka av uppdateringen? Jo, det är startmenyn ifrån Windows Phone 8. Alla nyheter kring uppdateringen har inte avslöjats än. Men det kommer vara möjligt att utnyttja låsskärmen på samma sätt som med Windows Phone 8, till exempel att Bing uppdaterar sin bakgrundsbild. Mer möjligheter för att ändra på ringsignaler också förväntas komma med uppdateringen.

Beroende på om din Lumia 800 är låst till någon operatör eller inte, så kommer det antagligen spela roll när du får uppdateringen. Låt oss få veta i fall att du fått uppdateringen, nedan i kommentarsfältet.

11
Dec

HTC 8X får en uppdatering

IMG_0598

Microsoft har nu rullat ut första uppdateringen som ska lösa en del buggar, men som även ger Windows Phone 8 nya funktioner. Nu kan du neka samtal och automatiskt skicka i väg ett SMS, spara meddelanden i utkast och markera för att sedan radera.

HTC 8X uppdateringsms call deny

Uppdateringen ska även lösa problemet vissa har med att deras telefoner startar om, samtidigt behålla WiFi – anslutning även när telefonen är i viloläge.

Har du en HTC 8X låst till nån operatör och inte fått nån uppdatering, så kan det vara orsaken. Uppdateringen måste gå igenom både tillverkare och operatör. Vi sitter med en olåst variant med anledning till att vi kunde ladda ner uppdateringen direkt.

Låt oss och andra få veta i fall du inte eller har fått en uppdatering, ange gärna operatör i fall telefonen är låst till någon.

30
Nov

HTC HD2 kommer aldrig att dö, nu med Windows Phone 8

htc hd2 windows phone

Moddarteamet DFT (Dark Forces Team) har visat tidigare vad man kan göra med en HTC HD2. HTC HD2 är den tre år gamla telefonen som kör på föredettingen till Windows Phone, då var det Windows Mobile.

Läs mer »

30
Okt

Sammanfattning: Nya funktioner i Windows Phone 8

Det vi såg i dag ifrån keynoten, det har Joe Belfiore slagit ihop i en video som verkligen prydligt visar allt det senaste inom Windows Phone.

30
Okt

Windows Phone 8 SDK blir tillgänglig i dag

Tidigare har man delat med sig utav en preview på Windows Phone 8 SDK’n till utvalda utvecklare.

windows phone 8 SDK

Men i går så sa Joe Belfiore att man skulle göra den nya SDK’n tillgänglig för alla och det är ju främst för tredjepartsutvecklarna, som bland annat ger de möjligheten att implementera levande aktivitet ifrån deras appar till lås-skärmen bland annat.

6
Jun

Lumia 900 får en uppdatering

Uppdateringen har inte nått Sverige än och i första hand är det bara kunder hos AT&T som får ta del av den.

Här är en kort lista på vad som blivit åtgärdat:

234355_440

  • Den lila toningen på skärmen som kunde uppstå i låga ljusförhållanden.
  • Känsligheten för närhetssensorn (Proximity sensor) ska nu vara bättre – det är denna som ser till att skärmen släcks när du är i ett samtal.
  • Andra mindre justeringar och förbättringar.

Enligt Nokia kommer uppdateringen att dyka upp hos övriga operatörer inom kort.

Källa: Nokia

9
Apr

Windows Phone 8 (Apollo) smyger runt på webben

nokia-windows-8-phone

En uppdatering som Tango ska rullas ut för att främst göra det möjligt för tillverkarna att skeppa ut mobiler med Windows Phone, fast med nedbantad hårdvara. Tillverkarna vill ju nå ut alla målgrupper, och det finns en stor grupp som inte vill gå i minus på flera tusenlappar för en telefon.

Men en uppdatering som vi tror de flesta verkligen ser fram emot, är Windows Phone 8, mera känt som Apollo, men som det också dök upp rykten om innan ens mango (Windows Phone 7.5) han rulla ut. Tittar man på statistik ifrån NETMARKETSHARE så ser man en särskild version av Windows Phone som är 8.0 även visat sig runt Internet denna månad. Det är bra att vi får känna vibbarna redan nu, och det man såklart frågar är när det lanseras. Ska Microsoft följa samma mönster som innan så får vi vänta på fjärde kvartalet, men med tanke på att Mango släpptes lite tidigare än planerat, så dyker det upp en sån möjlighet för Apollo antar vi. Väljer man att tränga bort det pessimistiska ur en, så tror man även på en gemensam lansering med Windows 8, som främst tagits fram för att Windows ska omvandla sin miljö till att passa surfplattor.

Via